Auricula therapie -Ooracupunctuur

Is een moderne westerse manier van acupunctuur en bestaat uit het aanbieden van prikkels aan het oor om het zelfregulerende vermogen van het lichaam te bevorderen en te stimuleren.

De oorschelp van de mens is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel waarop lichamelijke en psychische klachten zich afspiegelen. Elk lichaamsdeel, elk orgaan, elke functie heeft een overeenkomstige reflexzone in de oorschelp. De prikkels komen in het ruggenmerg, hersenstam en hersenen binnen en worden intersegmentaal doorgegeven.

Ooracupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten en is bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van pijnklachten. Zoals bij acute en chronische pijn aan het bewegingsapparaat. Ook bij hormonale storingen, psychische aandoeningen, maag-darmklachten, allergieën en ondersteuning bij stoppen met roken en afvallen.

Naast alle geboden behandelmethoden in mijn praktijk wordt, indien gewenst, gebruik gemaakt van Ooracupunctuur. Bijvoorbeeld bij rugklachten kan ik tijdens de reflexzonebehandeling naaldjes plaatsen. Eventueel kan er een verblijfsnaaldje gezet worden die 1 a 2 weken kan blijven zitten.

Bij ‘stoppen met roken’ worden er 5 verblijfsnaaldjes geplaatst die ongeveer twee weken blijven zitten. Na deze periode hebben we contact over de gang van zaken. In principe is er maar één behandeling nodig.

Bij ondersteuning van ‘afvallen’ worden er 5 verblijfnaaldjes geplaatst die ongeveer twee weken blijven zitten. Het doel is het verminderen van het hongergevoel en psychische ondersteuning. Van alleen ooracupunctuur ga je niet afvallen, aanpassing van het eetpatroon en beweging is noodzakelijk.

Ben je bang voor naalden? Geen probleem! Er zijn ook magneetbolletjes die geplaatst kunnen worden (ooracupressuur).

Foto:

Ooracupunctuur
Bron: Verera Training en Advies