Intake

Per mail of telefonisch kunt u een afspraak met mij maken. Bij het eerste bezoek vindt er een uitgebreid intakegesprek plaats. Dit is nodig om een beeld te krijgen van de klachten, medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. Komt u alleen voor ontspanning of wil u bijvoorbeeld preventief aan uw gezondheid werken? Dan is een korte intake voldoende. Aansluitend hierop wordt een voetenonderzoek gedaan, waarbij de voeten in kaart gebracht worden.

Deze therapie is geen vervanger van de reguliere gezondheidszorg, maar kan een bijzondere aanvulling daarop zijn of ondersteuning bieden bij de zorg. Ik stel geen diagnose en bij gezondheidsproblemen dient u altijd eerst een huisarts/specialist te raadplegen.
Na het intakegesprek wordt in overleg met u een behandelplan gemaakt. Dan wordt ook de keuze gemaakt voor een van de verschillende massagevormen. Uiteraard is een combinatie ook mogelijk.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht en het herstelvan uw gezondheid. Bij acute klachten kunnen vier tot zes behandelingen voldoende zijn. In enkele gevallen is één behandeling al genoeg om de klachten te verlichten.
Bij chronische klachten moet er na vier behandelingen een duidelijke reactie optreden die duidt op verandering in het (ziekte)proces of op herstel.

In de beginperiode zal de massagetherapie wekelijks gegeven worden. Na ongeveer drie keer gaat de frequentie van een behandeling naar eens in de twee weken, dan drie weken tot er een uitloop is van 6-8 weken.
In overleg wordt steeds besproken hoe we verder zullen gaan. Het kan zijn dat ik u doorverwijs naar andere behandelaars en/of dat ik u ondersteunend blijf behandelen.

De volle aandacht voor de cliënt en de afstemming op haar/zijn verwachtingen is in mijn werk zeer belangrijk.

Er is een geheimhoudingsplicht binnen mijn vakgebied.